Ritem mladosti s September @ Kolosej, 11.9.2009

petra 2 Letošnja zvezda najboljšega žura Ljubljane, Ritma mladosti v organizaciji radia Antena in Collegiuma je bila švedska pevka, ki ima korenine v Sloveniji. To ni nihče drug kot pevka September ali Petra Eos Marklund, na katero so vsi čakali. Letošnji dogodek je bil zelo odmeven med mladimi, saj so hiti pevke September osvojili cel svet in tud Slovenija ni bila izjema. Za Petro je bil to prvi tovrstni nastop/koncert v Sloveniji in želi si, da ne bi bil zadnji.

Pred Kolosejem, kjer je prireditev potekala, se je zbralo okoli 25.000 ljudi, mladih in starih. Dežek smo pregnali še pred začetkom dogajanja, tako da nastopov na glavnem odru ni zmotil prav nihče, razen našega župana mesta Ljubljana, Zorana Jankoviča. Na oder je prišel med nastopom Petra Graša, ga prav prijateljsko potrepljal in pozdravil zbrano množico pred odrom.

Kot prava zvezdnica je priredila tudi tiskovno konferenco, posnela nekaj intervjujev ter razdelila nekaj avtogramov svojim največjim oboževalcem.

petra 4

Ob prihodu na oder sem še sama poskočila, prav tako pa prav vsak, ki je prišel na Ritem mladosti zaradi nje. Srčkana in seksi opravica je verjetno zmedla prav vsakega moškega, njen glas pa očaral tudi ženski del množice. Ob nastopu sta jo spremljali dve osebni plesalki, ki sta sledili vsakemu njenemu gibu. Screen za njo je bil fenomenalen. Ob tako dobrem nastopu množica sploh ni pogruntala, da je Petra zapela le 5 pesmi. Vse pred odrom je nagovorila v slovenskem jeziku, ki se ga je naučila od svoje družine. Seveda je bilo smešno, ko smo slišali polomljeno slovenščino, pa vseeno je bilo nadvse simpatično in prikupno. “Bi še eno pesmico?” je povprašala množico in odpela svoje največje hite.

petra8 petra9

Seveda pa smo imeli zanjo tudi presenečenje, saj je gospodična Petra ob polnoči praznovala svoj rojstni dan. Pripravili smo ji ogromno torto, šampanjec, prejela je celo darilce svojega oboževalca. Nikakor pa nismo pozabili tudi zapeti vse najboljše v slovenskem jeziku. =)

petra oder petra5

Med nastopajočimi so bili še: Krema, Ultra, Aperion, Gino, Alya, Zablujena generacija, Kingstoni, Petar Grašo, Vlado Kreslin ter Murat in Jose.

masa

Za polne želodke in suha grla so skrbeli po celem parkirišču pred Kolosejem stojnice z različno pijačo, naglavnimi obeski in še marsikaj drugega.

alya oder alya oder2alya oder3

Ob nastopu Alye je množica vreščala in pela in morda lahko rečemo, da je zasenčila veliko skupino Kingston, ki slovi po slovesu pri mladih srcih, saj jih vsako leto razveseljujejo s poletnimi hiti in hiti na maturantskih in absolventskih izletih.

kingstoni oder kingstoni2

Zablujena generacija: totalen odlom … nimam komentarja. Skakanje po odru, slačenje nastopajočih (kar se ne pritožujem), neskončna energija, super…

zablujena1 zablujena3

Naš predragi župan Zoki za nekaj minut prekinil nastop hrvaškega Petra Graša in nagovoril množico z nekaj kratkimi besedami kot “pozdravljeni”, “uživajte” “super žur”, “še tako naprej” itd itd.. tako kot na vsaki prireditvi, na katero pride.

zoki

Vlado Kreslin, slovenska legenda z Malimi bogovi… tokrat ni bilo najboljše, da je pel po pevki September, saj je množica postajala rahlo zaspana, Vlado pa s svojimi počasnimi in umirjenimi pesmimi ni prav nič pomagal k situaciji.

vlado panorama

Proti koncu prireditve nas je presenetil večminutni ognjemet, ki je bil namenjen sponzoriranju Collegiumovih novoletnih potovanj.

ognjemet ognjemet1

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by andreja on september 13, 2009 at 12:05 AM

    KUUUL !!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: