Neisha @ Roxly 2.4.2009

DSC_2201 copy Četrtkov koncertni večer v Roxly-ju je tokrat popestrila Neisha.

Neisha je javnosti bolj znana kot »mainstream« izvajalka, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja na področje soula, malokdo pa ve, da akademsko izobražena glasbenica (kompozicija in klavir) svoje pečate pušča tudi na področjih klasične glasbe, filmske glasbe in drugih scenskih umetnosti.

Njen ustvarjalni opus je širok. Kot skladateljica posega po različnih klasičnih glasbenih oblikah in sklada tako za komorne kot simfonične zasedbe, mladostna umetniška drznost pa jo žene še h kompozicijam za plesne orkestre. Njena dela izvajajo po domačih in mednarodnih odrih. Kot klasična pianistka, ki se ponaša tudi z nazivom Škrjančeva nagrajenka, je tekmovala na številnih klavirskih tekmovanjih in tekmovanjih v solfeggiu.

Več o dogajanju v nadaljevanju…

DSC_2243 copy

DSC_2123 copy

V ponedeljek 9.3.2009 je na Hrvaškem ter v BiH izšel Neishin album z naslovom “Miles away”. Album vsebuje izbor pesmi z Neishinih dveh albumov. Vse pesmi so posnete v angleškem jeziku, razen pesmi “Ljubav je domino”, ki je bila v Sloveniji predstavljena kot sodelovanje z V. Stefanovskim in nosi naslov “Domine”.

“Ljubav je domino” se je uvrstila na večino hrvaških lestvic in počasi leze navzgor, kar je velik uspeh za dosedaj na hrvaškem neznano izvajalko. Hrvaški spot si lahko ogledateTUKAJ . Plošča je izšla na založbi Dallas records, ki skrbi tudi za distribucijo in promocijo

DSC_2150 copy

DSC_2168 copy DSC_2222 copy

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: