Briljantina @ Hala Tivoli, 7.12.2008

briljantina -5

Končno je bil tudi v Sloveniji na velikem odru premierno odigran muzikel Briljantina in sicer pod vodstvom svetovno priznane koreografinje in plesne pedagoginje, Mojce Horvat. Dvorana je bila na premierno noč razprodana kaj kmalu po začetku prodaje kart.  Muzikel je bil odigan po scenariju istoimenskega filma, ki je zaslovel po celem svetu.

Več v nadaljevanju…

Muzikel Briljantina se izvaja že kar nekaj časa v Šentjakobskem gledališču, vendar je zaradi majhnosti prostora in zaželjenosti po ogledu le ta skoraj vedno razprodana. Mojca Horvat se je s pripravami na veliki oder trudila kar 2 leti in končno jim je skupaj uspelo. Potrebno je bilo veliko priprav in žrtvovanja, saj so imeli igralci velikokrat vaje ob nemogočih urah, dostikrat po 22. uri zvečer in pozno v noč. Vendar Mojca pravi, da tako veliko žrtvovanje za ogralce sploh ni velika žrtev, saj je želja po nastopanju in plesu zelo zelo visoka in so pripravljeni raskirati vsak prosti čas.

briljantina-2briljantina-3

Publika je bila presenečena in šokirana zaradi odlične predstave. Največje presenečenje pa je bilo to, da je bila celotna predstava odigrana in izvajana v slovenščini in na trenutke je bilo prav zanimivo, ker si poslušal slovensko izvedbo na odru, po tihem pa si si v glavi pel angleško verzijo pesmi 😉 Odlične pevske, plesne in igralske sposobnosti naših mladih gledališčnikov so presunile prav vsakega in se tako začeli zavedati, da tudi mi lahko posežemo v sam vrh.

briljantina-4briljantina-5briljantina-8briljantina-9

Še nekaj malega o zgodovini, za tiste, ki jih to zanima: Leta 1972 je potekala prva premiera muzikla, kmalu pa je potolkel vse svetovne rekorde in na Brodwayu doživel 3388 ponovitev nepretrgoma v 8 letih, kar do sedaj ni uspelo še nobenemu muziklu. V njem so igrala velika a takrat še neznana filmska imena kot so Richard Gere, Patrick Swayze, Brooke Shields… Leta 1978 so zaradi njegove uspešnosti posneli še film, v katerem sta glavno odigrala John Travolta ter Olivia Newton John.

briljantina-10

Več slik lahko vidite TUKAJ, lahko pa si pogledate video reportažo na ŽURNALOVI SPLETNI STRANI.

briljantina-12

Men je blo super, odlično, d`best in sploh in oh! dvakrat gledala in še nisem imela dovolj. Kako je bilo pa vam? Naslednja predstava: Šentjakobsko gledališče!!! obvezno!

Advertisements

6 komentarjev

  1. shit, kaj js vse zamudim 😦

  2. ja kako te ni blo madonca! dva dni so igral! pa toooook hudo je blo. veš kaj… enkrat bomo šli skupej v Šentjakobsko gledališče. Si za? sporoči… pa gremo pogledat 😉

  3. itak da sem za 🙂

  4. potem smo zmenjeni 😉 sporočim kdaj in kako gremo!

  5. Samo en popravek. Ni bil odigran po filmskem, ampak po Broadwayskem scenariju. 😉

  6. sej ne, da si upam sebe metat v isti koš z vama. O tej smeri fotkanja ne vem pravzaprav nič. pa če bo morda kakšna varianta, bi me vzela s sabo? ne bo nobene zamere v nasprotnem primeru. 😉 Bom vsaj preizkusil navijanje ISOta na novi mašinci? Fleša tko nimam. lp

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: